— Det står her i forskningen at barn må lage mat for å bli glad i mat, men hvorfor er det så viktig å være glad i mat mon tro? Og hva betyr det å være glad i mat?  
 
Evne tenkte høyt, mens han leste videre. 
 
—- FN sier i sitt bærekraftsmål nr. 12 at vi i fremtiden trenger mer av bevisste og kunnskapsrike forbrukere som evner å ta gode valg for seg selv og for jordkloden. Det er altså ganske mange som IKKE har nok kunnskap og det er mange som lever travle liv. Så hvordan skal barna som vokser opp få bli kjent i Matens Univers og bli glad i mat?
 
— Eg e veldig glad i mat, eg ELSKER sjokolade, sa Iver ivrig. 
 
— Ja, sjokolade er godt, men jeg tror ikke matglede handler om å være glad i søte saker selv om det smaker nydelig, sa Evne. 
 
— Hæh, hva menes med matglede da Evne, spurte Iver. Skal vi bare spise mat som er glad? Og kossen vet vi at maten er glad? Har han smilemunn kanskje? Sitronen er jaffal ikke glad, han er SUR!
 
— Slik jeg har skjønt det handler matglede om å vite hva de ulike ingredienser i maten vi spiser èr, hvor de kommer fra og hvordan vi bruker de. Og så handler det om å kunne lage forskjellige matretter fra bunnen og få det til å smake godt. Kroppen trenger riktige “bensin» hvis den skal fungere best mulig og vare lengst mulig. Litt sånn som den flyvende romtallerken vår, den må ha riktig drivstoff for å fly fort, langt og lenge, sa Evne. 
 
— Ja, det er bra du er god til å passe på romtallerken vår og det er bra du passer på meg og Evne. For EG kan godt spise sjokolade hver dag, spesielt når eg e sulten etter lange flyveturer.
 
— Hm, sa Evne. Dette er noe jeg kunne tenkt meg å utforske i dybden. Hva tenker du Iver, skal vi ta på oss oppdraget og jakte på matgleden i Matens Univers sammen med alle barna der ute? 
 
— Alle barna rynket på nesen og sa liker ikke, unntatt Kjell han lagde maten selv, sa Iver og lo. — Klart vi må hjelpe sånn at flere barn blir glad i mat og lærer å lage mat. Gastronaut Iver er superklar for oppdrag straks og med en gang!
 
Evne hører ikke, han skribler konsentrert på et ark.
— Hva gjør du Evne, spurte Iver. 
 
— Vi trenger mer mannskap for at dette oppdraget skal lykkes. Vi må rekruttere nye Gaspiranter til Matglede-programmet vårt. Vi må få tak i barn og voksne som har lyst å finne ut av dette med matglede:
 
 
Vil du bli en del av Gastronautenes Matglede-program?